És el temps de l'OrXaTa!



Ara sí, podem dir que ha arribat la calor oficialment i com cada any per aquestes dates, què millor per fer-se passar la set que una bona orxata ben fresqueta!


Com molts ja sabeu al Colmado hi trobareu diferents opcions per a tots els públics:

- Per als més nostàlgics, l'OrXaTa CoNcEnTrAdA:

Es tracta del concentrat de la pasta de la xufa de tota la vida, molt bona i gustosa, sense additius. Amb una durabilitat molt llarga, si es conserva a la nevera un cop oberta. Amb una ampolla d'1L en pots arribar a fer 5 d'orxata! 

Hi ha dues maneres de preparar-la:

    • Granitzat: 3 parts d'aigua per 1 de concentrat. Posar al congelador i un cop estigui a punt  de congelar-se es bat per aconseguir el granitzat. 
    • Refresc: 4 parts d'aigua per 1 de concentrat. 


- Per als més pràctics l'OrXaTa De XuFa LíQuIdA UHT:

Ja preparada! Per comprar i consumir. Es conserva bé fora del frigorífic fins que no s'obre, un cop oberta pot arribar a durar entre set i deu dies a la nevera. Es ven en format de Litre i apta per a celíacs. Per als que esteu més enfeinats per trobar un moment per preparar l'orxata, només cal obrir i beure.



- Per als que més es cuiden la BeGuDa De XuFa 33Kcal:

La més sana de totes, sense sucres afegits, és a dir, apta per a diabètics. Amb un 50% menys de calories (33Kcal cada 100mL).  També llesta per consumir un cop obert l'envàs. 


- Per als més entusiastes, les XuFeS nAtUrAlS:

Ideals per fer participar als més petits de casa en l'elaboració de l'orxata. La seva preparació és molt senzilla i no es necessita res del que no tingueu ja a casa.

Què necessiteu?

  • 1/4 de kg de xufes naturals.
  • Sucre (al gust)
  • 1L d'Aigua


Preparació:

Posar les xufes en remull durant 24hores, a la nevera i canviant un cop o dos l'aigua. L'endemà es trituren aquestes xufes, que ja estaran inflades, amb una mica d'aigua, es colen i s'escorren ben bé les restes de xufes per extreure'n al màxim el suc que en pugui quedar (es pot fer servir un drap fi o amb el mateix colador). S'hi afegeix l'aigua que falti per arribar al Litre. Es posa el sucre al gust de cadascú i ja es pot servir. L'orxata resultant s'ha de consumir en un o dos dies a molt estirar i sempre preservar-la a la nevera.


I per aquells més curiosos, aquí us deixem un enllaç al web del consell regulador denominació d'origen de la xufa de València. On hi trobareu explicacions sobre el seu cultiu, la història i totes les propietats d'aquest aliment entre moltes altres curiositats:







Bona calor i Bon profit!



Comentaris

Entrades populars