Panellets: Tradició i recepta


Ja tenim l'ambient de la castanyada aquí al damunt! Espero que tingueu tantes ganes com nosaltres de posar-vos mans a la massa i a fer els típics panellets. Aquests deliciosos dolços a base d'ametlla, ous i sucre, que t'han agraden a petits i a grans. 

A Catalunya, antigament eren els padrins qui regalaven els panellets als fillols, així com es fa per Pasqua amb les mones. Avui en dia, el més comú es que tots els membres de la família participin en l'elaboració dels panellets, i així se'n gaudeix més. Com que és molt fàcil preparar els panellets es una ocasió immillorable per fer partícips als més petits de casa, sobretot a l'hora de fer les boletes i decorar-les, ja sigui amb pinyons, ametlles, cireres confitades, codonyat, etc. 

Ingredients bàsics per a l'elaboració dels panellets


Si no teniu cap recepta us aconsellem que feu servir aquesta, que porta a la nostra família unes quantes generacions. I, de moment, no se n'ha queixat ningú. Esperem que us surtin ben bons i que gaudiu d'aquesta festivitat amb la vostra família i amics. 

Recepta de Panellets de Gema

½ kg de farina d’ametlla
400 g de sucre
6 rovells d’ou
1 clara d’ou
½ potet de vainilla
1 potet d’essència de llimona

Preparació:
  1. Barregeu tots els ingredients i amasseu-los una estona fins a quedar una massa lligada.
  2. Deixeu-la reposar, tapada, durant 24 hores.
  3. L’endemà feu-ne boletes regulars.
  4. Guarniu cada boleta amb pinyons o ametlla sencera o a trossets o sucre llustre o cireres confitades o xocolata o ...
  5. Prepareu una safata de forn amb farina i situeu separades les boletes. I perquè no se us cremin enganxeu un pa d’àngel sota cada panellet.
  6. Cuineu els panellets al forn calent, al màxim, durant 3 minuts o menys.

Si voleu innovar també podeu provar de separar porcions de la massa i afegir-hi  en cadascuna diferents colorants alimentaris, cafè, cacau en pols, o essències de diferents tipus (maduixa, anís, taronja, etc).


Com ja sabeu podeu trobar tots els ingredients al Colmado Baró, estarem a la vostra disposició per qualsevol dubte que pugueu tenir. 


Per últim, si esteu interessats en conèixer el valor nutricional que ens aporten aquests dolços i altres aliments de consum en aquesta època de l'any, podeu consultar el bloc: 



Comentaris

  1. Genial! Pensavem fer panellets amb els peques aixi que ens va perfecte! Ho probarem!

    ResponElimina
  2. Esperem que us surtin molt bons! que tingueu una bona castanyada!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars