ELS PANELLETS MÉS DIVERTITS

Primerament anunciar-vos que ja és aquí la nova temporada de la Fruita seca i dessecadaDes del Colmado Baró us volem animar a degustar els nous fruits dels conreus més estesos per les nostres terres. Tenim avellanes, ametlles, nous, pinyons, panses i figues de la nova temporada. Què millor per esperar que arribi el fred de l'hivern!


I, aquest any... Panellets de tots colors!

Ja falta poc per arribar a Tot Sants, així que ja sabeu que us toca: a preparar els PANELLETS

Són uns dels dolços que més agraden a casa nostra i encara agraden més si es fan amb l'ametlla dolça del país, els pinyons de primera qualitat i ous ben frescos.


Panellets de colors amb ametlles, de pinyons, de cafè i de cacau

Aquest any hem volgut innovar i hem provat de fer-los de colors. Si teniu colorant alimentari en podeu fer d'aquells colors que més us agradin. Només cal afegir-ne unes gotes a la massa, ja sigui del colorant líquid o del gel. Però penseu que amb la calor del forn el color s'apaga una mica, així doncs, serà difícil aconseguir colors primaris (blau o vermell) ja que la massa ja els hi dona el color groc. 

Al Colmado hi trobareu en líquid: blau, groc, vermell i verd, i en gel: negre, blau, groc, vermell, lila, rosa, taronja i verd.  

I per als més atrevits us recomanem que proveu de variar-ne els gustos:

Panellets de cafè: afegint cafè soluble a la massa
Panellets de cacau: afegint cacau en pols

També trobareu essències de diferents gustos, maduixa, taronja, xocolata etc. amb els quals podeu atrevir-vos. Us ho recomanem!

Aquest any us adjuntem les proporcions per a l'elaboració de massa per a panellets a partir d'1kg de farina d'ametlla. I en aquesta entrada al bloc (PANELLETS:TRADICIÓ I RECEPTA) de l'any passat hi trobareu la recepta pas a pas. 

Ingredients: 
  • 1kg de farina d'ametlla
  • 3 ous sencers i 9 rovells
  • 750 o 800g de sucre (segons lo llaminers que sigueu)
  • Essència de llimona (1 potet i mig)
  • Essència de vainilla (1 potet)



Ingredients per a l'elaboració dels panellets


Gaudiu amb la preparació i sobretot 
al degustar-los!

Comentaris

Entrades populars